На Прикарпатті до шести років ув’язнення засудили чоловіка, обвинуваченого у колабораційній діяльності

Кримінал, Новини

15 березня 2023 року Коломийський міськрайонний суд, що на Івано-Франківщині, засудив до шести років ув’язнення 22-річного чоловіка, якого звинуватили у колабораційній діяльності.

Про це пише інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Facebook-сторінці суду.

Як ідеться у дописі, чоловік розповсюджував матеріали із закликами до насильницького захоплення державної влади та робив публічні звернення до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованій території України.

“Фігурант поширив матеріали, які містять образу честі та гідності військових, які забезпечують національну безпеку та оборону, а також виправдовування та визнання правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році”, — написали на сторінці суду.

Чоловіка обвинуватили за ч. 2 ст. 109ч. 5 ст. 111-1ч. 2 ст. 435-1ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Його визнали винним. Вирок суду набере законної сили після закінчення терміну подання апеляційної скарги.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.