Суд взяв під варту калушанина, який підозрюється у поширенні наркотиків через «закладки»

Кримінал, Новини, Суспільство

Слідчий суддя на вихідні дні розглядав клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо 31 – річного мешканця Калуша.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області.

Клопотання обґрунтоване тим, що чоловік незаконно придбав особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, – PVP, надалі, діючи умисно, з метою збуту розмістив «закладку» із наркотиками на території м. Калуш.

Підозрюваний сфотографував «закладку» на мобільний телефон та зберіг фото і координати GPS в мобільному застосунку на своєму обліковому записі.

В ході проведення огляду місця події поліцейськими виявлено та вилучено полімерний згорток, обмотаний червоною ізоляційною стрічкою, яка згідно з висновком експерта містить особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено, – PVP (1-феніл-2-піролідин-1-іл-пентан-1-он), в кількості 0,6244 грама.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задоволити, а підозрюваний не заперечував своєї причетності до вчинення інкримінованого. Суд враховував, що скоєний злочин, передбачений ч. 1 ст. 307 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, які негативно впливають на життя, здоров`я та благополуччя людей і становить реальну загрозу здоров`ю населення та генофонду нації.

А тому у цьому кримінальному провадженні наявний суспільний інтерес, який полягає у необхідності захисту високих стандартів охорони інтересів суспільства. йому кримінального правопорушення. Просив обрати йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

При таких обставинах суд вирішив застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів. Запобіжний захід не є кримінальним покаранням, наразі слідство триває.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.