Пишуть вірші й збирають гроші для ЗСУ. В Україні стартував Перший поетичний конкурс

Новини, Політика

Учасники Першого поетичного конкурсу від проєкту “Сучасна українська поезія” збирають 190 тис. грн для ЗСУ. За зібрані гроші планують придбати автомобіль для бійців 53 окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

За її словами, 10 кращим авторам відкриють власні “монобанки” для того, щоб читачі могли надсилати донати на вірш, який їм найбільше сподобався.

Про поетичний конкурс зі збору грошей для ЗСУ від авторів проєкту “Сучасна українська поезія” Степан Пенкалюк дізнався з Інтернету. Хлопець каже, що долучився, бо метою ініціативи є допомога для воїнів 53 ОМБр князя Володимира Мономаха, які воюють на Донеччині.

“Треба було написати вірш на військову тематику. Це могло бути якесь послання воїну або молитва до нього, або взагалі якась твоя рефлексія на тему війни. Я написав вірш після того, як побачив фото в Facebook бійця, який в Бахмуті, в окопі, й вони там справді по коліна в брудній воді, болоті, холоді. І якось воно мене пробрало так, і я вирішив написати”, — розповідає Степан Пенкалюк.

Вероніка Мовчан каже, що до неї звернулися бійці із 53 бригади, які попросили допомогти зі збором грошей на авто.

“Я роздумувала, які методи збору грошей можна застосувати. У мене — не така велика аудиторія, і я розуміла, що дуже довго буду їх збирати. І от побачила, що на платформі “Сучасна українська поезія” деколи з’являються такі завдання для поетів, з розряду “напишіть вірш на задану тему” або із заданими словами. І якось в один день я подумала, чому б не написати вірші?” — каже Вероніка Мовчан.

Зі слів співорганізаторки конкурсу Анастасії Тисевич, за перемогу у конкурсі змагалися 30 поетів з різних міст України. Серед критеріїв оцінювання були технічна складова і зміст вірша, розкриття теми та щирість, серйозність підходу до заданої теми.

“У журі були чотири досвідчені поети, які вже дуже давно пишуть, і один член журі — боєць із 53 ОМБр імені Володимира Мономаха. Він також перечитував всі вірші й говорив, які йому найбільше подобаються”, — розповідає Анастасія Тисевич.

Серед 30 учасників обрали 10. У Telegram-каналі проєкту “Сучасна українська поезія” в ім’я кожного з авторів зашите посилання на вірш, а поряд — посилання на “монобанку”, куди люди можуть надіслати свій донат. Усі поети-учасники, за словами Вероніки Мовчан, отримають певну кількість публікацій в Telegram-спільнотах та безкоштовне відвідування поетичних вечорів.

“Окрім цього, у 53 бригаді є боєць Холод, який, власне, до мене і звернувся. Він надіслав свій шеврон від їхньої бригади як талісман, який, можливо, буде також оберігати й переможця”, — каже Вероніка Мовчан.

З її слів, щоб придбати авто, потрібно орієнтовно 190 тис. грн, з яких наразі вдалося зібрати понад 65 тис. грн.

Якщо ви вперше зайшли на наш сайт не забудьте підписатися на його відеоверсію канал на YouTube Голос ІФ, тут ви дізнаєтесь про найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати проект Голос ІФ можна за цими реквізитами: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.