У Косові на Івано-Франківщині відкрили шелтер для переселенців

Без рубрики

У Косові на Івано-Франківщині відкрили прихисток для переселенців. Загалом в області облаштували 88 шелтерів для людей з інших регіонів.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

Як йдеться у дописі, шелтер обладнали на базі комунального приміщення Косівської міської ради. Він облаштований для довготривалого проживання 40 людей.

У Косові відкрили 88 на Прикарпатті шелтер для переселенців
Фото: Facebook/Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА

“Наголошу, що прихисток — це результат співпраці влади та міжнародних донорів. Загальна сума грошей, спрямована на створення шелтера, — 3,8 млн грн. Його оснастили всім необхідним для комфортного проживання людей. 1,6 млн грн виділили з обласного бюджету”, — написала Онищук.

З її слів, понад 10 000 внутрішньо переміщених людей віднайшли тимчасовий прихисток у Косівській громаді. Це — переселенці з Київської, Чернігівської, Харківської, Дніпропетровської, Сумської, Луганської та інших областей, де велися активні бойові дії.

У Косові відкрили 88 на Прикарпатті шелтер для переселенців
Фото: Facebook/Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОВА

“Здебільшого це — жінки, діти та люди похилого віку. Відкриття соціального житла сьогодні надзвичайно актуальне, бо люди продовжують приїжджати в область”, — йдеться у повідомленні.

Найближчим часом, повідомила Світлана Онищук, планують відкрити ще один шелтер на 500 місць.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.