Учасниця міжнародної команди з Франківська Ольга Попович розповіла про дослідження піраміди Хеопса в Єгипті (відео)

Новини, Суспільство

Міжнародна команда, до якої входить науковиця з Івано-Франківська Ольга Попович, очікує від влади Єгипту дозволи та фінансування для того, аби продовжити дослідження піраміди Хеопса.

Про це науковиця розповіла у коментарі Суспільному, інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

За її словами, нещодавно команда знайшла прихований дев’ятиметровий коридор над головним входом у велику піраміду Гізи, відому також як піраміда Хеопса.

Відкриття всередині споруди дослідники зробили у межах проєкту Scan Pyramids, завдяки сучасним технологіям.

На відео з ендоскопа, яке зробила команда під час експедиції, видно порожній коридор зі стінами, зробленими з грубо обтесаних кам’яних блоків

Ольга Попович каже: це — дуже важлива знахідка, за якою може розташовуватися прихована камера. Досі, говорить науковиця, немає точної інформації, як саме побудували піраміду Хеопса.

“Для нас це має велике значення, оскільки це — не просто прихований коридор, він може кудись вести. Для нас відкривається новий “басейн” досліджень. Вважають, що за другими дверима є ще одна камера. Ми знаємо, що у піраміді їх дві — камера цариці та камера фараона. Відповідно, коридор може вести до якоїсь камери”, — каже науковиця.

Ольга Попович бере участь у проєкті від Мюнхенського технічного університету. Вона входить до складу робочої групи з ультразвукових вимірювань. Для дослідниці — це перша експедиція.

“Моя команда займалася цим проєктом понад три роки. Я долучилася до них в середині літа. Моя перша експедиція була в жовтні. Я сама брала участь у вимірюваннях. Великою складністю був сам процес, оскільки шеврон досить великий. Як такого риштування ми не маємо права поставити, оскільки це — пам’ятка, яку щодня відвідують тисячі людей, і ми не можемо її пошкодити”, — розповідає Ольга Попович.

З її слів, наразі команда працює над отриманням необхідних дозволів від влади Єгипту та фінансування і згодом планує повернутися до дослідження.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.