Міноборони РФ уже 3 дні транслює, що Шойгу нібито в Україні – кажуть, був у Маріуполі (фото)

Війна, Новини

Міноборони Росії показало кадри нібито візиту міністра оборони РФ Сергія Шойгу до тимчасово окупованого Маріуполя – це вже третє подібне повідомлення за останні 3 дні, покликане показати присутність Шойгу в зоні бойових дій в Україні.

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу російського відомства в Telegram

“Міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу в рамках робочої поїздки в зону проведення спеціальної воєнної операції (так окупанти називають війну проти України – ред.) перевірив роботу військово-будівельного комплексу Міноборони Росії з відновлення інфраструктури Донбасу”.

 

Повідомляється, що в тимчасово окупованому Маріуполі Шойгу нібито проінспектував готовність уже зданих об’єктів і хід виконання робіт на нових будмайданчиках.

Російський міністр нібито відвідав побудовані “багатофункціональний медичний центр, республіканський рятувальний центр МНС і новий мікрорайон із 12-ти п’ятиповерхових житлових будинків”.

Також російське міністерство повідомило, що в Маріуполі окупанти нібито будують “сучасний комплекс Федерального медико-біологічного агентства Росії, новий житловий мікрорайон із 6-ти дев’ятиповерхових багатоквартирних будинків, школи і дитячі садки”.

5 березня Міноборони РФ заявило, що Шойгу “провів нараду з командувачами угруповань спеціальної воєнної операції” і що це відбувалося “у штабі об’єднаного угруповання російських військ”.

Водночас 4 березня Міноборони РФ стверджувало, що Шойгу нібито проінспектував “передовий пункт управління одного з об’єднань угруповання військ “Восток” на південно-донецькому напрямку” і заслухав доповідь командувача угруповання Рустама Мурадова.

 

Також повідомлялося, що Шойгу вручив державні нагороди окупантам, які воюють в Україні.

Російське оборонне відомство не вказувало, які саме населені пункти відвідував Шойгу. В опублікованих відео Міноборони показало гелікоптери, що летять, потім Шойгу всередині гелікоптера, а потім кілька кадрів Шойгу на тлі зруйнованих будинків.

 

Усі інші кадри знято в приміщеннях – у лікарні та штабі – тому точно зрозуміти, де саме проходили ці зйомки, неможливо.

 

На відео, опублікованому 6 березня, також видно гелікоптер на тлі маріупольського аеропорту, але не показано, що з цього гелікоптера виходить Шойгу.
 

Далі кілька хвилин на відео показують Шойгу на тлі станції МНС.

За даними Telegram-каналу “Маріуполь.Спротив”, гвинтокрил Шойгу зафіксували в небі над Маріуполем 3 березня. Візит був дуже коротким.

Повідомляється, що маршрут Шойгу був “аеропорт Маріуполь – “Невський” та швидко назад”.

Спротив зазначає, що “де-факто сміливості російського міністра вистачило лише до знаку в місто”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.