Грибника із Прикарпаття оштрафували на 17 тисяч гривень за знайдені у лісі патрони

Кримінал, Новини, Суспільство

90 патронів до вогнепальної зброї суд вирішив передати на потреби ЗСУ.

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на сайті Zahid.net.

Мешканцю Прикарпаття присудили 17 тис. грн штрафу за знайдені у лісі коробки з патронами. За матеріалами справи, чоловік знайшов боєприпаси у лісі біля Долини, коли збирав гриби. У пакеті було 90 набоїв до вогнепальної зброї. Патрони пробули вдома у чоловіка всього два дні, потім чоловік сам звернувся у поліцію.

Окрім штрафу, чоловік зобов’язаний також відшкодувати 1,1 тис. грн за проведення експертизи. Набої суд вирішив передати на потреби ЗСУ.

Як зазначається у вироку Долинського райсуду, інцидент стався у серпні 2022 року у селі Рахиня, що поблизу Долини. Місцевий мешканець Іван П. придбав 90 патронів до нарізної вогнепальної зброї «шляхом привласнення знайдених бойових припасів»: чоловік знайшов набої у лісі та приніс додому.

У суді фігурант справи пояснив, що під час збирання грибів у лісі 2 серпня знайшов пакет, в якому були коробки з патронами і забрав додому. Набої Іван П. тримав вдома всього два дні – до 4 серпня. За яких обставин правоохоронці виявили бойові патрони, у судовому рішенні не повідомляється, однак сам підсудний зазначав, що прийшов у поліцію сам. Під час суду обвинувачений свою вину визнав повністю, каявся та обіцяв, що більше такого не повторить.

Відтак суддя Долинського районного суду Ігор Андрусів визнав Івана П. винним за ч. 1 ст. 263 ККУ (зберігання боєприпасів без передбаченого законом дозволу) та зобов’язав його сплатити 17 тис. грн штрафу. Крім того, чоловік повинен відшкодувати 1,1 тис. грн за проведення експертизи.

90 бойових набоїв суд вирішив передати на потреби Збройних сил України. Вирок може бути оскаржений в апеляційному суді протягом 30 дні.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.