Від початку повномасштабної війни на Франківщині відкрили 87 шелтерів (фото)

Новини, Суспільство

Від початку повномасштабної війни на Прикарпатті відкрили 87 шелтерів, в яких наразі проживає 5 тисяч людей.

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на голову ОВА Світлану Онищук.

З її слів, на Івано-Франківщині створювали насамперед умови для соціально вразливих верств населення.

“Ми зробили головний акцент на допомозі дітям з інвалідністю, дітям-сиротам та позбавленим батьківського піклування, людям з інвалідністю, паліативно хворим та людям похилого віку. Саме для них у 480 комунальних закладах розгорнули й облаштували 20 тисяч ліжкомісць”, — каже Світлана Онищук.

У перші дні повномасштабної війни, каже Світлана Онищук, 5 тисяч прикарпатців безоплатно надали своє житло для проживання 22 тисячам переселенців. Загалом Прикарпаття прийняло 150 тисяч людей, які змушені були покинути свої домівки через вторгнення РФ в Україну. Ще 87 тисяч — їхали через Франківщину транзитом та користувалися центрами перебування.

Від початку повномасштабної війни на Франківщині відкрили 87 шелтерів
Фото: Facebook/Світлана Онищук

“Завдяки співпраці з міжнародними донорами ми розпочали ремонти у 42 об’єктах соціальної сфери й комунальної власності, з них — 18 таких центрів вже готові”, — каже голова ОВА.

З її слів, невдовзі на Прикарпатті планують відкрити прихисток для довготривалого проживання сімей загиблих військовослужбовців та людей з інвалідністю. Шелтер розрахований на 500 ліжкомісць.

Раніше Суспільне повідомляло, що Франківщина стала четвертою областю в Україні за кількістю релокованих підприємств.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.