У Лукашенка заявляють, що з А-50 все в порядку і публікують “свіжі відео”. “Гаюн” спростовує

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Пул самопроголошеного президента Білорусі продовжує стверджувати, що з літаком А-50 все в порядку і той навіть супроводив літак Олександра Лукашенка, хоча моніторингова група “Беларускі Гаюн” повідомила, що російський літак полетів на ремонт у Таганрог. 

Про це  інформує  щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на моніторингову групу “Беларускі Гаюн“, Telegram-канал самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка “Пул Первого“.

У Лукашенка намагаються переконати, що з російським радіолокаційним літаком А-50 все в порядку.

Зокрема, там навіть опублікували відео нібито російський літак патрулює повітряний простір Білорусі і заявили, що літак зустрів борт маріонетки російського диктатора Лукашенка, який повертається з Китаю.

Відео “зустрічі” А-50 з бортом Лукашенка у Білорусі не опублікували.

Водночас, моніторингова група “Гаюн” повідомляє, що літак ДРЛО А-50У не повернувся в Мачулищі після зльоту: “Пропаганда бреше про обліт кордонів і супровід ним борту Лукашенка“.

“Удень пропагандисти стверджували, що літак ДРЛО А-50У вже почав вирішувати завдання на бойовому чергуванні.

Зокрема, МО РБ повідомило, що “А-50 відповідно до плану в супроводі інших літаків здійснив обліт державного кордону Республіки Білорусь” – написали у Беларускому Гаюні“.

Літак ДРЛО А-50У дійсно злетів з аеродрому Мачулищі ще об 11:35 (за київським часом). Пропагандистські ресурси показували кадри зльоту літака, але… досі не показали кадрів його посадки. Хоча зазвичай ДРЛО перебуває в повітрі в середньому по 2,5-3 години за одну польотну зміну.

Далі більше, пресслужба Лукашенка взагалі написала: “А-50 – успішно зустрів, супроводив і забезпечив спільно з групою винищувачів безпеку борту номер 1 під час посадки!” і показало відео, яке було знято з винищувача супроводу під час вильоту А-50У до РФ, до того, як літак Лукашенка взагалі перетнув кордон із РБ”.

Крім того, борт Лукашенка приземлився в MSQ о 17:19, тобто через 6 годин після зльоту А-50У. Цей літак не міг супроводжувати Лукашенка, оскільки в середньому ДРЛО літає до 3-х годин.

Раніше в моніторинговій групі повідомили, що літак А-50 полетів на 325-й авіаційний ремонтний завод, який розташований у Таганрозі, і залишив повітряний простір Білорусі приблизно через 40 хвилин після зльоту.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.