Науковця з Франківська Андрія Бойчука запросили до Валенсії досліджувати функціональні наноматеріали (фото)

Новини, Суспільство

Доцент кафедри інформаційних технологій Університету Короля Данила, кандидат фізико-математичних наук Андрій Бойчук за результатами конкурсного відбору отримав грант Європейського Союзу на наукові дослідження в Університеті Валенсії (Іспанія).

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

У рамках гранту передбачено проведення досліджень в сфері альтернативної енергетики та функціональних наноматеріалів.

До слова, Університет Валенсії заснований 1499 року, за останніми рейтингами посідає 3 місце в Іспанії та входить в топ 20 Університетів Європи.

Актуальність теми зумовлена сучасними проблемами енергозбереження та екологічної безпеки. Досліджувані функціональні матеріали будуть використані в сонячних панелях, термоелектричних перетворювачах та сенсорах шкідливих речовин. Дослідження триватиме 3 місяці з правом продовження на 9 місяців.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.