У Пентагоні обговорюють надання Україні винищувачів F-16 – ЗМІ

Війна, Новини, Політика

Військові чиновники негласно підштовхують Міністерство оборони США до схвалення відправки в Україну винищувачів F-16, щоби допомогти їй захиститися від російських ракет і безпілотників.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на видання Politico з посиланням на власні джерела.

 Видання пише, що після схвалення надання Україні танків і систем ППО Patriot у Києва з’явився оптимізм, що американські літаки можуть бути наступними.

“Я не думаю, що ми проти (надання Україні літаків – ред.)”, – сказав Politico на умовах анонімності високопоставлений чиновник Пентагону.

При цьому він зазначив, що остаточне рішення щодо літаків ще не ухвалене, а Україна не заявила, що винищувачі є її головним пріоритетом.

За словами іншого джерела, поінформованого про переговори, які ведуться Вашингтоном і Києвом, США потрібні тижні для прийняття рішення про поставки Україні власних літаків і схвалення реекспорту F-16 з інших країн.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.