Сноубордист з Верховини Михайло Харук здобув для України перше “золото” на Універсіаді

Новини, Суспільство

Сноубордист Михайло Харук здобув для України першу золоту нагороду на Універсіаді-2023, що триває в американському Лейк-Плейсиді.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Суспільне спорт

Змагання з паралельного слалом-гіганту на Універсіаді-2023 тривали впродовж одного дня. Вже у кваліфікації Харук виявився одним одним з трьох сноубордистів, які подолали дистанцію менш, ніж за 30 секунд.

У подальшому Харук став сильнішим на подальших етапах вибування. На кожному з них переваг українського сноубордиста складала більше двох секунд.

У фіналі представник України протистояв австрійцеві Маттеусу Пінку.

Саме дуель з Пінком виявилася для Харука найскладнішою на шляху до “золота”. На фініші перевага українця склала лише 0.69 секунд, однак він зміг випередити австрійця.

Медаль Харука – четверта для збірної України на Універсіаді-2023. І перша саме золота: перед цим українці вибороли одне “срібло” та дві бронзові нагороди.

Харук – один з найдосвідченіших спортсменів складу збірної України. Він потрапив до складу основної команди на сезон 2022/23 Кубка світу і взяв участь на одному з них, показавши 26-й результат в італійській Карецці у паралельному слаломі-гіганті.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.