31-річний калушанин Костянтин Литвинчук віддав життя за Україну

Війна, Новини, Суспільство

Чорним від скорботи став цей тиждень для Калуської громади: на війні з російськими окупантами з початку тижня загинув п’ятий військовослужбовець.

Костянтин Литвинчук, мешканець міста Калуша, 1991 року народження, був призваний на військову службу по мобілізації 7 березня 2022 року. Служив старшим сапером саперного відділення інженерно-саперного взводу, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Вікна”.

Старший солдат Костянтин Литвинчук загинув 19 січня під час вогневого контакту з противником в районі населеного пункту Зелений Гай у Запорізькій області. Смерть пов’язана з виконанням військової служби.

“Бракує слів, щоб передати сум і жаль… Непоправна втрата і невимовна туга для усіх, хто їх знав, хто з полеглими воїнами працював, товаришував, дружив… Страшенне горе і полум’я вічного болю для рідних, для батьків, які виростили і виховали своїх синів чудовими людьми, справжніми патріотами України. Низький вам уклін і щирі співчуття… Дякую вам, мужні і хоробрі наші воїни світла, добра і свободи! Спокою вашим душам, Герої. Світла і Вічна пам’ять!” — йдеться в співчутті голови Калуської районної державної адміністрації — начальниці районної військової адміністрації Жанни Табанець.

Як відомо, 45-річний калушанин Володимир Павлюк загинув 18 січня під час бойових дій поблизу Роздолівки Донецької області.

У запеклому бою з ворогом також поблизу Роздолівки на Донеччині 18 січня загинув 21-річний боєць із Боднарова Василь Грицюк.

16 січня загинув водій-коваль відділення спеціальних робіт роти автомобільної техніки ремонтно-відновлювального батальйону, 52-річний житель Копанок — сержант Микола Кава. Героя не стало у районі Роздолівки Бахмутського району Донецької області.

15 січня загинув поблизу Краматорська 21-річний калушанин, старший сержант Максим Лазоришин. Служив інспектором прикордонної служби 2 категорії — кулеметником прикордонної застави прикордонної комендатури швидкого реагування прикордонного загону. Помер через отримані важкі травми, отримані при виконанні службових обов’язків.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.