В ІФНМУ відкрили анотаційну дошку доценту Юрію Чопику, який загинув на війні (фото)

Війна, Новини, Суспільство

17 січня у холі Івано-Франківського медуніверситету відбулося відкриття анотаційної дошки пам’яті доцента кафедри мовознавства Юрія Чопика, який героїчно загинув у перші дні повномасштабної російсько-української війни.

Віддати шану герою та поділитися світлими спогадами прийшло керівництво університету, представники міської влади, духовенства, батьки, дружина й синочок Юрія Чопика, а також колеги, студенти і небайдужі містяни, пише пресслужба університету, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Наше завдання – увіковічнити пам’ять про Юрія Степановича, аби прийдешні покоління, дивлячись на цей стенд, не забували, завдяки кому ми можемо працювати, вчитися, жити…”, – говорить ректор університету Микола Рожко.

Юрій Чопик працював на кафедрі мовознавства з 2008 року. Володів латинською, старогрецькою, англійською та німецькою мовами. У 2017 р. захистив кандидатську дисертацію. Є співавтором двох підручників, словника та чотирьох посібників з латинської мови. У планах – робота над докторською дисертацією, однак… Війна змінила все…

У травні 2020 року підписав контракт на службу, а коли у вересні-жовтні 2021 року був у відпустці, приходив на кафедру, аби побачитися з колегами, а також – провести практичне заняття зі студентами.

“Юрій Степанович умів для кожного знайти потрібні слова, був ініціативним, веселим і водночас дуже відповідальним…” – згадує завідувачка кафедри мовознавства Світлана Луцак.

Старший лейтенант Юрій Чопик служив у 80 штурмовій десантній бригаді та прийняв з побратимами на себе перші удари російських загарбників. Героїчно загинув 26 лютого 2022 року під с. Шилова Балка Бериславського району Херсонської області.

Указом Президента України від 21.04.2022 №268/2022 за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Юрій Степанович Чопик нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.