США та Ізраїль засудили слова лаврова, пов’язані з Голокостом

Війна, Новини, Політика, Суспільство
США та Ізраїль засудили слова очільника МЗС рф сергія лаврова, який порівняв міжнародну ізоляцію його країни внаслідок неспровокованого вторгнення в Україну з убивством євреїв у Європі під час Голокосту.

Про це пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ на Голос Америки.

лавров особливо наголосив на США, які стали організуючою силою коаліції, що підтримує Україну, і у Вашингтоні його слова зустріли настільки ж різким засудженням.

“Наша перша реакція – як він сміє порівнювати що-небудь із Голокостом! Що-небудь, не кажучи вже про війну, яку вони розв’язали! Це майже настільки абсурдно, що на це не варто реагувати”, – заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі на брифінгу.

Кірбі вказав, що відтоді, як росія вторглася в Україну, спочатку 2014 року, потім, набагато масштабніше, на початку 2022 року, заяви про те, що росіяни є жертвами, безглузді.

Кірбі назвав порівняння з Голокостом “маячнею” і “безглуздим”, відступивши від лексики ретельно сформульованих заяв, які зазвичай використовують представники Білого дому, обговорюючи делікатні міжнародні теми.

Яд Вашем, музей і меморіал Голокосту в Єрусалимі, засудив те, що він назвав “образою реальних жертв нацизму” з боку лаврова, заявила ізраїльська газета Haaretz.

лавров неодноразово викликав обурення своїми висловлюваннями про Гітлера в контексті війни росії проти України. Так, 2 травня Ізраїль викликав російського посла і вимагав вибачень після того, як міністр закордонних справ росії припустив, що у Гітлера було єврейське коріння.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.