Прикарпатські енергетики пояснили, чому не складають графіки вимкнення світла на тиждень

Новини, Суспільство

Якби ситуація в країні була сталою й енергетики точно знали, що не буде жодних атак ворога, то можна було б складати графіки на тиждень.

Про це в етері радіо «Західний полюс» повідомив директор філії «Центральна» АТ «Прикарпаттяобленерго» Ігор Пархуць, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Але, враховуючи фактор неочікуваності, ми відштовхуємося від ситуації, яка є станом на зараз. Наразі нам доводять графіки на добу, і тому ми доводимо до споживачів графік на добу.

Кожного дня, близько 21 години, диспетчер отримує ліміт на добу і відповідно цього він уже формує графік», — пояснив Пархуць.

Водночас, за його словами, на ситуацію дуже впливає температурний режим та випадки, коли є прильоти в об’єкти критичної інфраструктури.

«Якщо протягом дня диспетчери „Укренерго“ знижують ліміт, відповідно доводиться графіки коригувати», — зазначив директор.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.