В області подорожчали молочні продукти, фрукти й овочі, подешевшали яйця – статистика

Новини, Суспільство

За даними Державної служби статистики України, інфляція на споживчому ринку у грудні 2022 року, порівняно із листопадом 2022 року, в області становила 0,9%, за рік у цілому – 26,3%.

Про це інформує Головне управління статистики в Івано-Франківській області, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на “Галку”.

На споживчому ринку області у грудні 2022 року, порівняно з попереднім місяцем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,7%. На 5,4–2,2% подорожчали молочні продукти та молоко, фрукти, масло, овочі, хліб, м’ясо та м’ясопродукти.

Водночас на 4,2–0,9% подешевшали маргарин, яйця, продукти переробки зернових, рис.

Алкогольні напої та тютюнові вироби подешевшали на 0,7%, що пов’язано з акційними знижками на алкогольні напої на 1,8%. Разом з тим на 0,5% подорожчали тютюнові вироби.

Підвищення цін у сфері охорони здоров’я на 0,5%, відбулося, передусім, за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 2,7%.

Ціни на транспорт зросли на 1,2% в основному через подорожчання автомобілів на 1,8%, палива та мастил – на 1,6%.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.