Назавжди 25: Війна забрала життя захисника з Рогатинщини Богдана Кручака

Новини, Суспільство

Захисника Богдана Кручака із с.Долиняни Рогатинської громади не стало 14 січня.

Він був одним із тих, чиє життя обірвалося під час оборони Східного форпосту – в районі населеного пункту Спірне Бахмутського району Донецької області, інформує Рогатинська громада, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Бліц-інфо.

Народився загиблий Герой 27 червня 1997 року у с.Долиняни, закінчив Долинянську ЗОШ І-ІІІ ст., навчався за спеціальністю «Гірництво» в Івано-Франківському національно технічному університеті нафти і газу. У 2019 році здобув освітній ступінь магістра. А згодом, у 2020 році, пройшов службу в армії. Наш земляк тільки почав будувати кар’єру, старався створити молоду сім’ю, хотів стати опорою для батьків. Адже був дуже добрим сином, їхньою гордістю з юних років.

Рідні й знайомі пригадують, що від шкільної парти загиблий Захисник був «золотою дитиною»: розумним, ерудованим, надзвичайно порядним та добрим хлопцем. Таких в наш час дуже мало. Він вмів порадити, підбадьорити, був справжнім у всьому. І коли 25 липня 2022 року отримав «оповіщення», без вагань став на захист України. «Я служив, умію тримати в руках зброю», – говорив рідним.

Хлопець служив старшим навідником гранатометного відділення взводу вогневої підтримки 1 гірсько-штурмової роти. Виконував бойові завдання на сході України. У день Василія Великого дзвони рідної церковці у Долинянах наче передчували щось. Цього дня його світла душа полинула у небо.

“Без найріднішої людини залишилась ще одна оселя громад. Слізьми розпачу вмились батьки, сестра, уся згорьована рідня. Після війни наш Захисник заслуговував яскравого майбутнього. Воно мало писатися сміхом дітей, сімейним щастям, кар’єрним ростом… Але доля вирішила інакше, викарбувавши ім’я Героя на граніті ПАМ’ЯТІ. Втрачати важко. Особливо, коли гине цвіт нації, який міг би розвивати Україну своїм світлим розумом, працьовитими руками, сміливими ідеями. Хай добрий спомин про Захисника Богдана стане сильнішим за смерть і назавжди залишиться в пам’яті рідних, колег, друзів, бойових побратимів. Рогатинська міська рада висловлює щире співчуття родині з приводу непоправної втрати”,- написали на сторінці громади.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.