Відомо, як війна вплинула на зимовий туризм на Прикарпатті

Новини, Суспільство

Очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук розповіла про зимовий туризм та про туристичний бізнес на Івано-Франківщині.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Так, в ефірі телемарафону посадовиця зазначила, що туристична галузь для регіону є вкрай важливою, адже йдеться про надходження до місцевих бюджетів.

За її словами, спершу свої корективи у туризм вніс Covid-19, а згодом й повномасштабна війна.

«У нас є доволі велика кількість туристів. Це пов’язано з війною — внутрішній туризм.

Крім цього, область прийняла 170 тисяч переселнців, крім тих, хто зареєстрований в нас, приїжджають й інші внутрішні туристи з інших областей.

Якщо аналізувати по цифрах і надходженнях, то можемо говорити тільки про зростання», — уточнила очільниця області.

Світлана Онищук додає, що у 2022 році туристичний збір на Прикарпатті зріс на понад 17 мільйонів гривень, що на 74% більше, ніж у 2021 році.

«Це пов’язано з тим, що збільшилася кількість людей, які приїжджають до нас на Івано-Франківщину. Це і Карпати, і відомі всім гірськолижні курорти Буковель, Яремче, Верховинщина, Косівщина.

В останніх двох влітку ми могли спостерігати велику кількість людей, минулі роки такої кількості не було.

Також збільшилися податкові надходження», — підкреслила Онищук.

Разом з тим, за показниками зростання податкових надходжень за дев’ять місяців 2022 року Прикарпаття посідає друге місце в Україні — 136 мільйонів гривень проти майже 104 мільйонів гривень такого самого періоду за 2021-й.

«Ми — тилова область. Від надійного тилу залежить ситуація на передовій, тому нам максимально потрібно працювати. Оскільки область туристична, нам важлива підтримка відповідного бізнесу.

У нас є програми області, комплексні, які відповідають за розвиток туристичної сфери на Прикарпатті.

Також наша область прийняла велику частку релокованого бізнесу — 70 великих підприємств, до яких працевлаштовуються і місцеві жителі», — поділилась голова області.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.