В Івано-Франківську завершився Міжнародний фестиваль “Коляда на Майзлях” (фото)

Новини, Суспільство

XIV Міжнародний фестиваль “Коляда на Майзлях” в Івано-Франківську завершився гала-концертом.

За шість днів фестивалю виступили понад 50 колективів, пише “Галицький кореспондент” з посиланням на міського голову Руслана Марцінківа,  повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Свою коляду заспівали кращі колективи Івано-Франківська та області, нацгвардійці та вертеп Центру “ЯМаріуполь”. До цьогорічного фестивалю також онлайн доєдналися колядники з інших країн світу.

На гала-концерт прийшли чи не найбільше людей за час проведення коляди.

“Справді легендарна Коляда. Коляда, яка запам’ятається і нам, і нашим дітям. Абсолютно усім. Тому що українці – це той народ, який, мені здається, вже нічого не боїться. Він має стільки в собі сили і наснаги жити далі. Тому ця коляда дуже трепетна і особлива. Тому для мене було великою честю розпочинати її”, – учасниця колективу дитячої музичної школи №2 ім. Барвінського Уляна Маляр.

З маленькими дітьми, усією родиною прийшли почути коляду гості фестивалю. Кажуть, намагаються не пропускати свято з року в рік. А ця “Коляда на Майзлях”, насамперед, щоби вкотре помолитися за наших військових та перемогу.

Родзинкою гала-концерту став виступ духового оркестру військової частини 1242 Національної Гвардії України. А за день до гала-концерту, у п’ятницю, 13 січня, для нацгвардійців відбувся концерт у межах фестивалю “Коляди на Майзлях”.

“Коляда на Майзлях не могла оминути наших військових. Уся коляда, всі ці дні була дня них. Ми колядували для них і задля них. За наших військових, за тут присутніх батьків загиблих воїнів, дітей і просто всіх людей, які підтримують наше військо”, – каже отець Артемій Новіцький, голова оргкомітету фестивалю, ігумен монастиря отці Василіан в Івано-Франківську.

На концерт запросили захисників, яким пощастило на свята повернутися на коротку відпустку.

“Якраз нас перед самими святами привезли додому і дали нам кілька днів на ці свята. Саме на Різдво ми були вдома. Святкувати вдома і бути тут – це велика радість. Провести ці свята разом, не дивлячись ні на які незгоди в нашій країні, і взагалі в теперішній час”, – Іван, старший солдат НГУ.

До останнього моменту, зважаючи на ситуацію в країні, вирішували чи проводити цього року фестиваль, каже міський голова Руслан Марцінків. Утім, коляда-молитва зараз Україні просто необхідна.

“Проводити чи не проводити цей фестиваль – були сумніви, але молитва творить дива. І для нас сьогодні дуже важливо, що “Коляда на Майзлях” сьогодні відбувається. Що другий рік поспіль ми маємо можливість робити цю коляду для родин наших Героїв, наших військовослужбовців. Бо ми віримо, що поруч зі зброєю є невидима зброя – це молитва, яка творить дива”, – звернувся до всіх, хто прийшов на фестиваль, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

   

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.