В Івано-Франківську засудили пособницю окупантів з Куп’янська (фото)

Кримінал, Новини, Суспільство

Івано-Франківський міський суд визнав мешканку Харківщини винною у колабораціонізмі. Вона працювала в окупаційній адміністрації Куп’янська.

Про це стало відомо з тексту вироку в Єдиному реєстрі судових рішень, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

20 липня засуджена добровільно обійняла посаду “провідного спеціаліста відділу звернень громадян військово-цивільної адміністрації Куп’янського району” і припинила свою діяльність на цій “посаді” після звільнення міста.

11 жовтня 2022 року вона була затримана працівниками військової контррозвідки Служби безпеки України в Івано-Франківській області. Згодом слідчі оголосили їй про підозру у колабораціонізмі.

У суді жінка визнала свою провину і щиро розкаялася. Вона зазначила, що переосмислила неправомірність російської агресії проти України та не зовсім розуміла наслідки своїх дій. Вона також вказала, що її вчинки були заподіяні нестерпними матеріальними умовами й необхідністю забезпечити двох маленьких дітей.

Суд визнав жінку винною у вчиненні злочину за ч. 5 ст. 111-1 КК та призначив їй покарання — позбавлення волі на строк три роки без права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк 10 років.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.