Деякі українці зможуть отримати 20-50 тисяч гривень за народження дітей

ДІТИ, Здоров'я

Мер Івано-Франківська Руслан Марцинків анонсував програму заохочення народження дітей, яку будуть фінансувати з місцевого бюджету.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Хвиля.

За даними мера, протягом 2023 року виплачуватимуть разову допомогу батькам за народження дитини.

“Якщо ви з нашої громади і народили малюка у 2023 році у міському пологовому, то зможете отримати з міського бюджету разову допомогу 20 000 гривень, а якщо тато або мама дитинки військові – 50 000 гривень”, – зазначив Марцинків.

Разову допомогу з міського бюджету у розмірі 20 000 гривень зможуть отримати батьки, які не є членами цієї громади, але народять малюка у міському пологовому. Крім того, якщо тато або мама дитини військові, допомога становитиме 50 000 гривень.

Марцинків звернув увагу, що діти, які народилися з 1 січня 2023 року в Міському Перинатальному Центрі, вже зможуть отримати виплати, коли програма запрацює.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.