З’явились супутникові знімки Соледара та Бахмута (фото)

Війна, Новини, Політика

Американська аерокосмічна компанія Maxar опублікувала супутникові знімки міст Соледар та Бахмут Донецької області, які намагаються захопити окупанти.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Maxar Technologies в Twitter

Супутникові знімки демонструють, що в Соледарі вщент знищені житлові будинки та школи. В Бахмуті вздовж доріг та на полях – тисячі вирв під снарядів.

Соледар, Донеччина, фото за 10 січня

Соледар, Донеччина, фото за 10 січня 2023
Соледар, фото за 1 серпня 2022

Соледар, фото за 1 серпня 2022
Соледар, фото за 10 січня

Соледар, фото за 10 січня
Соледар, фото за 1 серпня

Соледар, фото за 1 серпня
Вирви від снарядів у Базмуті, фото за 7 січня

Вирви від снарядів у Бахмуті, фото за 7 січня

Що цьому передувало: 

  • Ввечері 9 січня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Соледарі, який намагаються захопити російські окупанти, навіть “не залишилося цілих стін”.
  • Пресслужба власника ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина опублікувала фото нібито з соляної шахти Соледара та повідомила, що начебто вся територія міста взята під контроль бойовиків.
  • Водночас ввечері 11 січня Генштаб України повідомив, що в Соледарі бої тривають, а на Бахмутському напрямку окупанти намагаються взяти під контроль шляхи постачання українських військових.
  • Зеленський у вечірньому відеозверненні також наголосив, що у місті тривають бої.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.