Як українцям допомагають встановлювати факт смерті бійців

Війна, Новини, Суспільство

Дружині допомогли встановити факт смерті чоловіка, якого окупанти вбили на Херсонщині.

Про це йдеться в матеріалі Безоплатної правової допомоги, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Фіртку.

«Коли окупанти захопили наше місто Гола Пристань на Херсонщині, ми вирішили евакуюватися, щоб рятувати життя. Але солдати рф не випустили мого чоловіка з окупованої території.

Тоді російські окупанти взагалі не дозволяли чоловікам виїжджати за межі міста. Я одна з трьома дітьми опинилась у Кам’янському Дніпропетровської області. Потім від своєї сестри я дізналась, що мій чоловік помер внаслідок побоїв російських катів», – розповіла Наталя.

До юристів системи БПД жінка звернулася по допомогу у встановленні факту смерті чоловіка, яка відбулася на тимчасово окупованій території.

Це потрібно для подальшого оформлення свідоцтва про смерть згідно із вимогами чинного законодавства України, отримання допомоги на поховання та прийняття спадщини.

Юристка Кам’янського місцевого центру з надання БВПД Тетяна Миргородська підготувала позовну заяву до суду про встановлення факту смерті на тимчасово окупованій території.

З’ясувавши зміст заявленої вимоги, вивчивши матеріали справи та оцінивши докази в сукупності, суд задовольнив вимоги заявниці та встановив факт смерті на тимчасово окупованій території.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.