Калуш отримав з Німеччини 7 генераторів. Найпотужніший рятуватиме під час блекауту (фото)

Новини, Суспільство

У Калуську громаду доставлено гуманітарний вантаж — 7 генераторів — завдяки партнерам із німецького міста Ліппштадт.

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Вікна.

“Ще наприкінці літа ми спілкувалися онлайн з нашими європейськими друзями, які співпереживали разом з нами щодо війни в Україні. І вже тоді запропонували свою допомогу Калуській громаді”, — зазначає міський голова Андрій Найда.

І от 6 січня в Калуську громаду доставлено гуманітарний вантаж загальною вагою до 3 тонн: мешканці громади міста Ліппштадт передали мешканцям Калуської громади 7 генераторів.

Вантаж був доставлений німецькими друзями до Перемишля (Польща), а звідти — перевантажили та завдяки ТОВ «Статранс» довезли до Калуша.

Один з них, потужністю 60 кВт та вагою 2,7 тонни, розвантажили вже безпосередньо на місці, де він буде застосовуватися у випадку блекауту. Генератор привезли на одну з насосних станцій для того, щоб забезпечити місто безперебійним водопостачанням.

Ще 6 генераторів — потужністю від 1 до 5,5 кВт та вагою від 18 до 90 кг — будуть рішенням міської ради розподілені на найважливіші пункти для забезпечення життєдіяльності громади.

“Наша щира вдячність усій громаді міста Ліппштадта, та, зокрема, меру Арне Моріца — кожному, хто долучився до благодійної допомоги нам, українцям. Направду, й слова підібрати важко, щоб висловити наші всі почуття!” — зауважив очільник Калуської громади.

Міський голова анонсував урочисте підписання Меморандуму про солідарне партнерство між Калуською міською територіальною громадою та містом Ліппштадт (Федеративна Республіка Німеччина).

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.