“Військові сказали, що однозначно потрібно проводити”, – Марцінків про щорічний фестиваль “Коляда на Майзлях”

Новини, Суспільство

Попри активні військові дії на території України, в Івано-Франківську таки проведуть міжнародний фестиваль «

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Очільник каже, поки церкви Івано-Франківської громади не перейшли на святкування Різдва Христового 25 грудня, тому основні Богослужіння відбуватимуться – сьомого та восьмого січня.

Крім того, сьомого січня Церква Різдва Христового по вулиці Мазепи відзначає храмове свято. Восьмого січня храм у парафії Святого Йосифа Обручника.

Також в цей день відкриття фестивалю “Коляда на Майзлях”, який триватиме з 8 по 14 січня.

Цьогоріч його проводитимуть в змішаному режимі: онлайн та офлайн.

“Ми разом із парафією УГКЦ думали проводити чи ні, але це була навіть ініціатива самих військових, які сказали, що однозначно треба проводити”, – ділиться посадовець.

Особливість цьогорічного фестивалю те, що виступатиме багато колективів, онлайн та офлайн де будуть колядувати самі військові.

“По – перше коляда – це молитва, а не спів чи танці, колядують в храмі. Цього року продовжать добру традицію, в рамках фестивалю також буде виключний захід для військових та родин учасників бойових дій, загиблих.

Понад 50 колективів з різних куточків України та світу. Світу в онлайн режимі, але три континенти цього року будуть брати участь.

А також колектив внутрішньо переміщених осіб. На жаль не буде колективів з Волновахи та Попасної, а це була добра традиція”, – розповідає Марцінків.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.