У Франківську чоловіка посадили у в’язницю за ухилення від призову

Кримінал, Суспільство

Івано-Франківський міський суд покарав позбавленням волі на один рік Андрія Базіва, котрий ухилився від призову на військову службу.

Про це редакції 368.media стало відомо з вироку суду за ст. 336 КК, повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ .

Зазначається, 12 квітня військовозобов’язаного Андрія Базіва визнано придатним до служби за віком і станом здоров’я. Він отримав повістку про необхідність з’явитись 6 червня на призовну дільницю з метою мобілізації до ЗСУ.

В зазначений день він прибув на призовну дільницю, однак відмовився убувати до військової частини посилаючись на погане самопочуття. Тоді йому вручили другу повістку, в котрій зобов’язали прибути о 19:00 того ж дня.

Втім Андрій Базів умисно не прибув у вказаний у повістці час на призовну дільницю. В судовому засіданні Базів свою вину не визнав повідомивши, що повістку йому особисто не вручали та він її знайшов на землі.

Прибувши 12 квітня до військкомату він повідомив, що має проблеми зі здоров’ям. Того ж дня він пройшов лікарську комісію, яка визнала його придатним до військової служби. Він неодноразово звертався зі скаргами на стан здоров’я, але їх не брали до уваги.

Також повідомив, що рішення ВЛК він не оскаржував. Про те, що йому потрібне лікування сказав гастроентеролог, однак не сказав, чи з наявною хворобою він придатний.

За результатами розгляду справи суд дійшов висновку, що вчинення кримінально правопорушення, передбаченого ст. 336 КК, є доведеним. Відтак суд призначив йому покарання у вигляді одного року позбавлення волі.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.