росія погрожує Японії «заходами у відповідь» через спільні військові навчання зі США

Війна, Новини, Політика, Суспільство
москва вважає поступову відмову Токіо від політики «мирного розвитку» та зміцнення армії «серйозним викликом» і загрожує «адекватними заходами у відповідь».

Про це повідомляє щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю держінформагентству ТАРС заступник очільника російського МЗС Андрія Руденка.

Серед конкретних кроків, які викликають неприйняття росії, Руденко назвав проведення великомасштабних військових навчань поблизу російських кордонів із залученням позарегіональних партнерів, ухвалення оновленої редакції доктринальних документів у сфері оборони та безпеки з прицілом на створення ударного потенціалу, а також “безпрецедентне збільшення оборонних видатків”.

«Розглядаємо таку активність Токіо як серйозний виклик для безпеки нашої країни та Азіатсько-Тихоокеанського регіону загалом. Попереджаємо, що у разі продовження подібної практики будемо змушені вжити адекватні заходи у відповідь з метою блокування військових загроз росії», – сказав Руденко.

Заступник глави російського МЗС також висловив невдоволення тим, що адміністрація прем’єр-міністра Японії після 24 лютого солідарно бере участь у політиці Заходу на підтримку України та засудження рф.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.