Понад 4000 російських військових зголосилися здатися в полон

Війна, Кримінал, Новини, Політика, Суспільство

Понад 4 тис. військових окупаційної армії вислови бажання добровільно здатися в полон в рамках державного проекту «Хочу жити» («Хочу жить»).

Про це розповів речник проекту Віталій Матвієнко, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

«Щодо кількості звернень. Ця цифра з моменту старту проекту «Хочу жить» становить 4300 звернень», – зазначив він.

За його словами, зазвичай звертаються російські військові або мобілізовані, які вже вирішили здатися у полон. Крім того, вони цікавляться, як це можна зробити.

Матвієнко додав, що з росіянами проводяться усі необхідні роботи для повної безпеки процедури.

Як повідомлялося, Збройні сили України поділилися спеціально інструкцією, яку можуть використовувати російські військові, які бажають зберегти життя. Для збереження життя окупантам, які прийшли на українську землю, потрібно звернутися до проекту «Хочу жить» для верифікації та отримання координат відправної точки.

У чітко визначений час та у певному місці потрібно встановити візуальний контакт із квадрокоптером. Після цього дрон вкаже окупанту безпечний вектор руху.

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна гарантує кожному російському солдату, який здасться в полон, три речі: цивілізоване поводження, що ніхто в Росії не дізнається, що здача в полон була добровільною, а також – що Україна знайде спосіб не відправляти полоненого в Росію у межах обміну, якщо російський солдат сам цього захоче.

Додамо, що Збройні сили України закликають мобілізованих мешканців окупованих територій не вірити ворожій пропаганді та зберегти своє життя, добровільно здавшись у полон. Адже краще вижити у полоні, ніж бути у ролі «гарматного м’яса» у російських окупантів.

Безпечно здатися в полон, попередньо обговоривши умови з уповноваженими представниками українського командування, можна звернувшись за телефонами гарячої лінії державного проекту України «Хочу жити»: +38 066-580-34-98, +38 093-119-29-84 (цілодобово). Або ж скористатись чат-ботом «Хочу жить».

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.