На Рожнятівщині волонтерка не захотіла перечекати, поки пройде похоронна процесія, бо ховали не військового

Новини, Суспільство
Волонтерка намагалася об’їхати грунтовою дорогою і пошкодила військову машину.
Про це волонтерка написала у Фейсбук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

На Рожнятівщині волонтерка Аліна Косовська поскаржилася у соцмережі на жителів села Красне через те, що люди йшли похоронною процесію вздовж всієї дороги, і вона й інші автівки не могли проїхати, а змушені були чекати.

“Дорога достатньо широка і за бажання можна було посунутись хоча б на її половину, звільнивши одну смугу для руху. Але ні. Всі вимушені годинами чекати, поки люди прогуляються автотрасою у своїх власних справах. Треба зазначити що ховали НЕ військового (в такому разі ще можна було б постояти в знак поваги), а просто якогось селянина”, – зазначила Аліна Косовська.

Вона додала, що разом з нею був її колега, й вони намагалися об’їхати пагорбами, але машина “застрягла”. Потім її витягував трактор. За словами волонтерки, приїхала місцева патрульна поліція. Вислухали ситуацію, знизали плечима і заявили що тут церковний закон вищий за правила дорожнього руху, “тут так прийнято і хай весь світ зачекає”, вони відмовляються складати протокол.

“Знаю що зараз набіжить натовп віруючих, тому одразу поясню свою позицію. Я поважаю будь-яку релігію і її традиції. В жодній Біблії не сказано, що похоронна процесія має рухатись по автомобільній дорозі, перекриваючи рух для авто”, – зазначила Косовська.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.