Два ухилянти з Прикарпаття відбулися умовним покаранням і обіцяли більше не ховатися

Війна, Новини, Суспільство

Отримавши повістки, чоловіки пройшли медогляд, але до військкомату вирішили не повертатися.

Про це повідомляє обласна поліція, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Тлумацький районний суд призначив двом чоловікам, які ухилялися від призову, умовний термін. Відомо, що обоє призовників отримали повістки, пройшли лікарську комісію, проте не прибули до військкомату у визначений час. У суді свою вину ухилянти визнали, розкаялися та обіцяли, що більше ховатися від мобілізації не будуть. Відтак обом чоловікам присудили три роки позбавлення волі, але звільнили від покарання, призначивши іспитовий термін на рік.

Про вироки двом чоловікам у четвер, 15 грудня, повідомила прес-служба Тлумацького районного суду. Як зазначається у матеріалах суд, обоє чоловіків пройшли військово-лікарську комісію та отримали повістки на відправку до ЗСУ, проте не прибули до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки без поважних причин.

«У суді чоловіки свою вину визнали повністю та підтвердили всі обставини, зазначені в обвинувальному акті. Ствердили, що щиро розкаються, запевнили суд, що більше такого вчиняти не будуть, просили суворо не карати», – йдеться у повідомленні.

У прес-службі Тлумацького районного суду уточнили, що йдеться про дві окремі справи з однаковим правопорушенням та призначенням покарання. Також у суді додали, що ухилялися від призову обоє чоловіків восени 2022 року.

Відтак, Тлумацький районний суд визнав обох фігурантів винними за ст. 336 ККУ та засудив кожного до трьох років позбавлення волі, призначивши іспитовий термін на рік.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.