Війна вплинула на думку. Чи підтримують теперішній курс України мешканці західних регіонів? (таблиця)

Війна, Новини, Політика

Більшість мешканців західних регіонів вважають, що країна наразі рухається у правильному напрямку.

Про це свідчать результати опитування, яке провела соціологічна група «Рейтинг», інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фіртку.

Відтак, більше не вважають її аутсайдером.

Зокрема, 84% опитаних мешканців західних областей підтримують курс держави. Лише 5% мешканців Заходу вважають, що країна обрала неправильний шлях, а 12% — не визначилися.

Загалом 82% опитаних українців вважають, що країна рухається у правильному напрямку. Оцінка напрямку розвитку справ як правильного домінує в усіх регіональних розподілах та вікових групах.

Ситуація по регіонах наступна:

Крім цього, у динаміці за останній рік покращилося відчуття впевненості у майбутньому та оцінки щодо політичної ситуації в країні. Оцінка власного матеріального становища та країни хоч і зазнали за рік негативних змін, проте показники не гіршого рівня 2018 року. Особливо помітно негативні тенденції в оцінках економіки та фінансів серед представників молодшого та середнього покоління.

Нагадаємо, майже 60% мешканців західних регіонів вважають, що розпочинати відбудову на деокупованих територіях варто після закінчення війни.

До слова, понад 80% мешканців західних регіонів обирають європейську модель суспільного розвитку, менше як 1% — російську.

Крім того, вибираючи між свободою та безпекою, 52% мешканців західних областей віддають перевагу свободі.

Опитування провели упродовж 20-21 листопада 2022 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням).

Опитали 1 000 респондентів, у віці 18 років і старше, які мешкають у всіх регіонах України (окрім АР Крим, окремих районів Донецької та Луганської областей, а також територій, де на момент опитування відсутній український мобільний зв’язок).

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3,1%.

За умов війни крім зазначеної формальної похибки додається певне систематичне відхилення.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.