«Кримське питання» на Суспільне Івано-Франківськ: російська агресія в культурних продуктах

Новини, Політика, Суспільство

Як росіяни розповсюджували свої наративи через фільми, літературу, фестивалі? Що має протиставити цьому українське суспільство та як повернути кримським містам і селам їхні історичні назви? 

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

11 грудня о 20:00 на Суспільне Івано-Франківськ та інших місцевих телеканалах Суспільного Мовлення* та 10 грудня о 20:00 на каналі Суспільне Крим дивіться токшоу «Кримське питання». Ведуча Олеся Вакуленко обговорить з експертами російську агресію, яку роками насаджували у культурних продуктах.

Росія протягом десятиліть докладала зусиль для того, щоб створити культурне підґрунтя для вторгнення в Україну. Її наративи у фільмах, літературі та фестивалях були спрямовані на те, щоб максимально послабити нашу країну й не випускати її зі сфери свого культурного, медійного та будь-якого іншого впливу. Головним елементом російської пропаганди було створення наративу про єдине культурне поле. Одним із ключових наративів російської інформаційної кампанії була теза, що «росіяни й українці — один народ».

З початком повномасштабної війни у 2022 році росіяни особливу увагу звертають на освіту, культуру й медійний супровід своїх дій на окупованих територіях. Вони призначають керівників у театрах, музеях, створюють цілу мережу місцевих пропагандистських медіа: телеграм-канали, газети, сайти новин, телебачення на базі захоплених студій і телеканалів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.