Дефіцит техніки й солі. Як на Івано-Франківщині готують дороги до зими

Новини, Суспільство, Туризм

Утримання доріг у зимовий період буде непростим, тому водіям радять підготуватися завчасно.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на очільника служби автомобільних доріг Василя Буджака.

Зокрема, дорожники попереджають, що взимку стан покриття буде гірший, ніж у попередні роки.

За його словами, в попередні роки її єдиний підрядник — фірма “ПБС” придбала нову техніку та використовувала для обслуговування доріг взимку лише соляні розчини та сіль.

«Це давало свій ефект, і на дорогах державного значення фактично не було снігу та ожеледиці.

Чому ми не зможемо в цьому році використовувати тільки сіль? Та, тому що солі фактично в Україні немає, і вона відповідно стала в рази дорожчою.

Мусимо розумно використовувати наявні у нас фінансові ресурси», — пояснив Буджак.

Відтак, цього року підрядник активніше використовуватиме піщано-сольову суміш, яка не така ефективна як, наприклад, сіль чи її дефіцит. Це означає, що на дорогах буде більше снігу та ожеледиці, а проїзд може бути ускладненим.

Серед інших зумовлених війною негативних чинників є й те, що частина техніки експлуатаційних дорожних компаній мобілізована.

Тому водіям радять підготувати автотранспорт до експлуатації у зимовий період. На випадок надзвичайних ситуацій в авто має бути запас харчів та питної води. Також потрібно подбати про автономний зарядний пристрій, аптечку, ліхтарик, теплі речі, лопату, ланцюги проти ковзання на колеса та додатковий запас пального.

У разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з ускладненням проїзду дорогами державного значення Івано-Франківщини, просять повідомляти на Єдиний контакт-центр Укравтодору за телефоном 067-400-60-80.

Зазначимо, що станом на 6:00 годину 12 грудня проїзд мережею державних доріг області забезпечено. Дорожнє покриття частково мокре. На дорогах області чергує 25 одиниць техніки та 32 працівники підрядних організацій, що відповідають за експлуатаційне утримання автошляхів. Для проведення протиожеледної обробки задіяні 8 одиниць спецтехніки та 11 робітників підрядних підприємств.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.