Боронили Україну. Скільки бійців та бійчинь втратила Івано-Франківська громада з 2014 року

Війна, Новини, Суспільство

В Івано-Франківській територіальній громаді загинули 180 бійців та бійчинь, які захищали Україну від російського окупанта.

Про це в програмі “Запитай у влади” повідомив міський голова Руслан Марцінків, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

Серед військовослужбовців як чоловіки, так і жінки.

“Захисники та захисниці із ЗСУ, спец. підрозділи поліції, які беруть участь у війні, силові структури та інші підрозділи. На жаль щодня ця статистика змінюється.

7 грудня було 8 сповіщень про загиблих хлопців з нашої громади. Очікуємо тіла. Немає такого тижня, щоб у нас не було похорону, або втрат”, – поділився Марцінків.

Окрім того, 36 людей є зниклими безвісти, про них у військкомат повідомили рідні.

“Чи це всі – не можу сказати. Це ті люди, з якими немає зв’язку, або є свідчення, що є тіла, але не змогли відбити”, – пояснив міський голова.

14 жовтня, до Дня захисників та захисниць України, встановили Алею Слави на франківській «стометрівці», аби вшанувати пам’ять загиблих Героїв нашої громади. Завдяки цьому кожен мешканець громади може поглянути в очі захисникам, віддати їм шану та схилити голову в молитві.

«Розміщуємо світлини українських захисників, які з 2014 року полягли у війні, захищаючи рідну землю від російських загарбників.

З початком повномасштабної війни Героїв, котрі віддали життя за наш спокій, стало більше», — розповів очільник міста.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.