Під час роботи генератора: на Косівщині 3-річну дитину вдарило електричним струмом

Новини, Суспільство

Дитина перебуває у реанімаційному відділенні центральної районної лікарні.

Про це повідомила голова Івано-Франківської обласної військової адміністрації Світлана Онищук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

На Косівщині дитина 2019 року народження отримала ураження електричним струмом від подовжувача під час роботи електрогенератора.

Вона також зазначила, що на Прикарпатті побільшало випадків отруєння чадним газом.

“Зокрема, за минулу добу, 7 грудня до реанімації Обласної дитячої клінічної лікарні через отруєння чадним газом потрапила 2-річна дитина”, – написала Онищук.

Очільниця області нагадала основні правила використання генераторів:

  •  Генератор можна використовувати тільки на відкритому повітрі! НЕ МОЖНА встановлювати у будівлі, тому що під час роботи він виділяє чадний газ, що може призвести до отруєння та летальних випадків.
  • Встановлюйте генератор так, щоб відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна тощо) була не менше 6 метрів! Це важливо, бо під час роботи він сильно нагрівається й предмети поблизу можуть спалахнути.
  • Заправляйте генератор тільки на відкритому повітрі й тримайте паливо якомога далі (через ризик пожежі).

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.