На Прикарпатті можуть не працювати сирени

Новини, Суспільство

Через те, що російські терористи систематично обстрілюють енергооб’єкти України, в Івано-Франківській області можливі перебої в роботі системи оповіщення населення.

Про це повідомила очільниця ОВА Світлана Онищук, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на КУРС.

“Це пов’язано з тим, що електромеханічні сирени без відповідного електропостачання належно не працюють. Частина приміщень області, у яких розміщена апаратура системи оповіщення, забезпечена генераторами. Тому вони працюють безперебійно. Для вирішення проблеми ми також залучаємо правоохоронців, рятувальників, які через гучномовці сповіщатимуть про повітряну тривогу. Для цього будуть залучені наряди, які перебувають на чергуванні”, – повідомляє Онищук.

Якщо станеться так, що живлення не буде довше, окрім сирен на вулиці, про повітряну тривогу чи її відбій на Івано-Франківщині шукайте на таких інформаційних ресурсах: радіостанціях “Українське радіо”, Західний полюс”, “РАІ”, “Вежа”, “Максимум”, “Люкс”. Тому Онищук рекомендує придбати радіоприймачі ФМ-діапазону з комплектом додаткового живлення (батарейки, акумулятори тощо).

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.