Чи досі можна виїхати з України за внутрішнім паспортом: відповідь ДПСУ

Війна, Новини, Суспільство, Туризм

У перші місяці війни українці могли виїхати у сусідні країни із тими документами, які у них були на руках, тобто із “внутрішніми” паспортами також. Така домовленість була у зв’язку із екстреною евакуацією наших громадян.

Із якими документами можна зараз виїхати за кордон, розповів у коментарі TRAVEL РБК-Україна речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

“Як і раніше, основний документ, з яким громадяни України мають право перетинати кордон – це паспорт громадянина України для виїзду за кордон, простіше – закордонний паспорт”, – пояснює він.

Для дітей, які не досягли 16-річного віку, виїзд за межі України може здійснюватися за наявності паспорта громадянина України або свідоцтва про народження дитини – у разі відсутності паспорта.

“В окремих випадках дорослі українці можуть перетнути кордон на виїзд з внутрішнім паспортом – лише у разі, якщо вони слідують з районів, де ведуться бойові дії і вони рятуються від війни та не можуть собі оформити закордонні паспорти”, – зазначає речник Держприкордонслужби.

У відомстві звертають увагу громадян: краще все-таки їхати з закордонним паспортом, бо саме цей документ може знадобитися для перебування за кордоном, що обумовлено законодавством країн.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.