Прикарпатка FIINKA представила кліп на пісню “Довбуш”, з якою виступатиме на Нацвідборі Євробачення-2023 (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

Прикарпатська виконавиця Ірина Вихованець, яка виступає під псевдонімом FIINKA, оприлюднила кліп на пісню “Довбуш”.

Саме з цією композицією прикарпатка виступить на Національному відборі Євробачення-2023, пише щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на  Ратушу.

За словами виконавиці, на пісню “Довбуш” її надихнула легендарна композиція “Ой попід гай зелененький”.

“Я написала пісню «Довбуш» на основі легендарної пісні про Довбуша «Ой, попід гай зелененький». Ми створили музику з максимальним збереженням гуцульської автентики в сучасному контексті. Написала я то всьо за два дни до почєтку войни. Коли вже москальські танки стояли на наших границах”.

За словами співачки, вона усвідомлює свою відповідальність і якщо їй випаде місія представляти Україну, намагатиметься зробити це гідно.

“Шє я хочу, шоб Європа почула, єк шє може звучати Україна. Я хочу, шоб ввес світ почув про гуцулів, шоб не стояло більше питання – а на якій мові вона говорит? Шоб всі розуміли, шо це – прекрасний, унікальний говір української мови, яким розмовляв наш герой Довбуш, яким писав Стефаник, який звучить у легендарному фільмі «Тіні забутих предків». За цим говором стоїт величезний пласт культури. Я хочу, шоб люди почали цікавитись Гуцульщиною, я хочу, шоби люди зачєли направду цінувати і шінувати своє. От тогди й буде нашя перемога. По всіх фронтах!”

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.