На Прикарпатті відкрили шелтер для жінок, які зазнали насильства під час війни

Новини, Суспільство

У Солотвинській громаді на Івано-Франківщині запрацював шелтер для жінок, які постраждали від сексуального насильства та тортур під час війни.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

Він розрахований на 30 жінок. У прихистку вони проходитимуть 6-місячну реабілітацію. Обрали місце для шелтера в одній із гірських громад невипадково, розповідає кореспондентці Суспільного керівниця проєкту “Поруч з тобою” Тетяна Іванова.

“Для нас дуже важливо, щоб це місце було максимально безпечним всередині і зовні, щоб воно мало вигляд такої захищеної стіни подалі від міста і сирен, бо це — також важливо. Цей будинок — автономний, тут працюють генератори, індивідуальне опалення і все інше. Важливо, щоб жінки не відчували цього страху, бо багато хто з них жив місяцями в підвалах“, — пояснює Тетяна Іванова.

На Прикарпатті відкрили шелтер для жінок, які зазнали насильства під час війни
Керівниця проєкту “Поруч з тобою” Тетяна Іванова. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Жінкам під час реабілітації надаватимуть гуманітарну та медичну допомогу. Також з ними працюватимуть психологи. Соціальна працівниця Галина Монастирецька розповідає, що у шелтері жінкам також допомагатимуть відновити документи, влаштувати до навчальних закладів чи на роботу.

На Прикарпатті відкрили шелтер для жінок, які зазнали насильства під час війни
Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Місце для прихистку обрали понад два місяці тому. Будинок придбали за гроші громадян Литви. Волонтери зібрали майже 50 тис. євро і близько 30 тис. євро на ремонт, оскільки дім був незавершений.

Наразі у шелтері проходять реабілітацію сім жінок з областей, де проходили чи й досі тривають бойові дії.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.