Горять щитові, горить обладнання на підстанціях: франківців закликали не вмикати всі електроприлади одночасно

Новини, Суспільство

На сьогоднішній оперативній нараді у міського голови Франківська обговорювали відключення в місті електроенергії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на KУРС.

Представник Прикарпаттяобленерго звернувся до містян з проханням не вмикати одночасно всі електроприлади після відновлення електропостачання – через це виходить з ладу обладнання на підстанціях та в щитових.

“Робимо все, аби максимально, виходячи із ситуації, забезпечити світло та тепло для мешканців у теперішніх умовах. Першочергово мусимо забезпечувати критичну інфраструктуру. Така забирає понад 25% виділеної потужності”, – зазначив представник Прикарпаттяобленерго.

Він пояснив, що, наприклад, об’єкт критичної інфраструктури котельня заживлена на лінії з житловими будинками. Відтак енергетики не мають можливості відімкнути електрику будинкам, а котельню при цьому залишити. Що стосується лікарень, які поки що не вимикають узагалі, то разом із ними не вимикають електрику і тим житловим будинкам, які є на тій самій електролінії.

Енергетик розповів про проблему, яка виникає в мережі, коли відновлюється подання електрики.

“Ситуація стає патовою, коли споживачі одномоментно включають все, що можна, і в нас горять щитові, горить обладнання на підстанціях. Люди хочуть для себе зробити якнайкраще – швидко все зробити, тому треба все включити. А виходить, що після того як горить обладнання, збивається графік і вони можуть на довший час потому залишитися без світла. Поки приїжджає бригада, відновлює обладнання, міняє”, – деталізував фахівець.

Він звернувся до франківців, щоби споживали електричну енергію максимально свідомо. Не вмикати електроприлади одночасно, планувати їх роботу впродовж усього часу подачі електрики.

“І відключати все в часи пік, бо ми маємо ситуацію дуже непросту. Якщо стрибає споживання, а генерація не встигає забезпечити подачу, то диспетчер Укренерго дає зворотну вказівку обмежити споживання, і ми мусимо застосовувати графіки аварійних відключень помимо графіків планових вимкнень”, – розтлумачив енергетик.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.