Блекаут у Франківську може тривати тижні, – Марцінків закликав готуватися до важких часів

Новини, Суспільство

Мешканців України готують до складних часів, пов’язаних з масованими ракетними ударами з боку Росії. Так, мер Франківська попередив про можливий тривалий блекаут.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Руслана Марцінківа, пише 24 канал.

На цьому Руслан Марцінків наголосив під час свого відеозвернення 28 листопада. Мер Івано-Франківська зазначив, що мешканцям міста слід підготуватися до тривалого відключення світла.

Блекаут може бути затяжним

“Дуже важливо, щоб зараз ми цей тиждень максимально використали, підготувалися до повного блекауту. Не знаю, коли це буде. Можливо, день. Можливо, два. Можливо, тиждень. Можливо, два тижні”,– підкреслив Марцінків.

Він зазначив, що потрібно буде підготуватися до того, що електрики не буде. Крім того, можуть бути проблеми з газо-, водо-, а також теплопостачанням. Такими, за словами міського голови, є реалії війни, яку розв’язали росіяни проти українців.

Вода буде, але не всюди

Очільник міської ради зазначив, що у разі відключення електроенергії до багатоквартирних будинків воду подаватимуть з обмеженнями. Її отримуватимуть мешканці перших 2 – 3 поверхів. З цієї причини у місті відкриють пожежні гідранти, звідки можна буде набирати воду. Також він запевнив, що питною водою людей забезпечать.

Водночас він зауважив, що досі є мешканці та заклади, які не до кінця розуміють усю складність ситуації, яка виникла. Марцінків у зверненні підкреслив, що тиждень буде надзвичайно складним. Тож слід бути готовими, що ситуація у місті може погіршуватися.

Тож він попрохав людям іти назустріч один одному. Якщо у вас є світло – допоможіть тим, у кого його немає. До прикладу, щоб зарядити мобільний телефон. Водночас він закликав заощаджувати електроенергію та з розумінням поставитися до обмежень.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.