У Шольца заявили, що погодяться на розширення ЄС тільки у разі його реформи

Війна, Новини, Суспільство

Німеччина погодиться на вступ нових країн-членів тільки в тому випадку, якщо цей процес буде супроводжуватися реформою ЄС, щоб не поставити під загрозу здатність блоку до дій.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням наЄвропейську правду“, Euractiv.

Заклик до реформування ЄС поки що зустрічає опір – особливо з боку східних та скандинавських країн-членів, але Берлін впевнений, що консенсус щодо реформування ЄС може бути досягнутий.

За словами Кукіса, успіх реформи ЄС буде залежати від того, “наскільки наполегливо ми будемо вести переговори” і “наскільки чітко ми повідомимо, що ми дозволимо розширення лише за умови проведення інституційних реформ”.

“Як німецький уряд, ми маємо дуже чітку позицію з цього приводу, і відповідь полягає в тому, що нам потрібна інституційна реформа. Принаймні, одночасно з розширенням”, – додав він.

Уряд Німеччини наголошує на важливості реформування ЄС з моменту свого приходу до влади минулого року. Коаліційна угода навіть зобов’язує уряд наполягати на розвитку ЄС як європейської федерації.

Відтоді німецький уряд прийняв більш “прагматичний” підхід, який спрямований на інституційну реформу в рамках існуючої договірної бази.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.