На Снятинщині сім’я отруїлася чадним газом

Кримінал, Новини, Суспільство

До лікарні доставили трьох жінок, а також одномісячне немовля.

Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на ПІК. 

Днями на службу «102» надійшло повідомлення від 20-ти річної мешканки села Потічок, що на Снятинщині. Жінка повідомила, що її сім’я отруїлася чадним газом. Окрім заявниці, до Снятинської лікарні доставлено 62-х та 56- ти річних жінок, а також одномісячне немовля.

“Попередньо правоохоронці встановили, що сім’я отруїлася вуглекислими газами від бензинового електрогенератора. Через відсутність електроенергії прилад працював у прибудові до житлового будинку”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я в Івано-Франківській області лише за листопад зафіксували 11 випадків отруєнь чадним газом.

Поліція закликає громадян не нехтувати правилами протипожежної безпеки. Пам’ятайте:

  • Генератор можна використовувати лише на відкритому повітрі. Під час роботи він також виділяє чадний газ. А тому не повинен потрапляти до закритого приміщення.
  • Встановлюйте пристрій так, щоби відстань до найближчої поверхні (стіни, вікна тощо) була не менше за 6 метрів. Адже під час роботи він сильно нагрівається й предмети поблизу можуть спалахнути.
  • Заправляйте генератор на відкритому повітрі й тримайте паливо якомога далі.
  • Також правоохоронці закликають перевірити справність роботи всіх обігрівальних приладів. Особливу увагу приділяйте дітям. Не доручайте неповнолітнім опалення помешкання(особливо якщо йдеться про пічне опалення). Нагадайте їм правила протипожежної безпеки.
  • Обов’язково придбайте вогнегасник. Якщо ви мешкаєте в багатоквартирному будинку, вогнегасники мають бути у вашому під’їзді, бажано – на кожному поверсі або принаймні на найвищих поверхах будинку.
  • Якщо відчули запах газу, закрийте газові крани, провітріть приміщення та терміново зверніться в газову службу.

Якщо у Вас пічне опалення, пам’ятайте:

  • На стінах печі й димаря не повинно бути тріщин. Вони небезпечні тим, що через них чадний газ потрапляє до приміщення.
  • Піч не повинна перегріватись.
  • Не залишайте увімкнені газові прилади без нагляду.
  • Перевіряйте тягу в коминах.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.