У Франківську вшанували пам’ять жертв Голодоморів і загиблих під час війни (фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську вшанували пам’ять воїнів, які загинули в російсько-українській війні та невинноубієнних жертв Голодоморів в Україні.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ посиланням на фб-сторінку Івано-Франківської обласної ради.

В останню суботу листопада в Меморіальному сквері Франківська пройшли поминальні заходи на вшанування пам’яті воїнів, які загинули в російсько-українській війні та невинноубієнних жертв Голодоморів в Україні. Цього року – 90-і роковини геноциду, який забрав життя п’яти мільйонів українців.

Присутні на заході представники духовенства, обласної і міської влади, військовослубовці та мешканці міста спільно помолилися за душі померлих та поставили свічки і колоски пшениці до могил загиблих і пам’ятних місць.

“Всю незалежність в Україні були різні думки щодо Голодоморів. Тепер ми більше розуміємо, чому так відбувалося. Будучи під окупацією українці не завжди відкрито на цю тему спілкувалися, тому наше сучасне покоління не до кінця усвідомлювало масштаби тих жахіть. Тепер, в умовах війни ми бачимо, якою є насправді російська федерація, бачимо звірства, які вона чинить на території нашої держави. І зараз, читаючи спогади про Голодомор, я менше дивуюся тим звірствам, які чинила московщина в минулому столітті з українським народом. Ми повинні пам’ятати про ці трагічні сторінки нашої історії для того, щоб віддати шану всім, хто загинув і для того, щоб не допустити такої трагедії знову”, – сказав керуючий справами обласної ради Михайло Королик.

Під час заходу представники обласної влади вручили рідним полеглих захисників посмертні нагороди.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.