Борги населення та війна — в “Івано-Франківськтеплокомуненерго” пояснили, чому в оселях зникає тепло

Новини, Суспільство

Станом на 31 жовтня 2022 року жителі Франківська не заплатили за теплопостачання “Івано-Франківськтеплокомуненерго” 138,9 млн грн, повідомляють на Facebook-сторінці міського підприємства.

На 8,9 млн грн компанія уклала з боржниками договори про реструктуризацію, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ.

На 1 021 квартиру оформлені судові справи на суму 21,67 млн грн.

“Ми розуміємо, що під час війни все віддається для потреб фронту. У той же час просимо, за можливості, не створювати і не нарощувати боргів. Підприємству потрібні гроші для розрахунку за спожиті енергоносії для виробництва теплової енергії”, — йдеться у дописі.

Також тепловики пояснили, як екстрені аварійні відключення електроенергії пов’язані з відсутністю тепла житлових районах міста.

“Разом з вимкненням електричної енергії відбувається відключення теплогенеруючих об’єктів, що забезпечують тепловою енергією оселі містян. Після відновлення електроживлення теплові котельні включаються в роботу і за певний проміжок часу відновлюють подачу теплоносія”, — пишуть на Facebook-сторінці компанії.

Відповіли працівники “Івано-Франківськтеплокомуненерго” й містянам, які обурюються, що підприємство недостатньо готувалося до опалювального сезону влітку й не придбало для котелень генератори.

“У міжопалювальний період працівники підприємства відповідально поставилися до підготовки котелень, теплових магістралей, технологічного обладнання для роботи в опалювальному сезоні 2022/2023. У цьому можна переконатися, переглянувши щоденні зведення про роботу підприємства на офіційному інтернет-сайті та соціальній сторінці Facebook”, — йдеться у повідомленні.

У бюджеті “Івано-Франківськтеплокомуненерго” і в тарифах на теплову енергію не заклали гроші на купівлю генераторів, тому їх і не купили.

“Побутовий електрогенератор коштує в межах від 18 000 грн. Для промислових об’єктів, де потрібна велика потужність, вартість цих технічних засобів у десятки і сотні разів більша. Тому підняти такий фінансовий вантаж для кожної котельні без відповідної допомоги влади просто нереально. А піднімати тарифи ніхто не прагне, тим більше під час війни навіть заборонено”, — пояснюють в міському підприємстві.

Працівники “Івано-Франківськтеплокомуненерго” закликають містян з розумінням поставитися до ситуації, яка склалася через ракетні удари по інфраструктурних об’єктах України.

“Івано-Франківськтеплокомуненерго” є заручником ситуації, що утворилася в державі, яка долає злочинні дії підступного ворога. Зрозумійте, ми працюємо для вас і прагнемо максимально прискорити відновлення тепла вам! Навіть у такі важки часи воєнного стану в країні”, — йдеться у дописі.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.