Марцінків: треба готуватися до відключення електроенергії на 7 діб (інфографіка)

Війна, Новини, Суспільство

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків попереджає про можливі тривалі відключення електроенергії.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Фiртку.

“При певних обставинах світло може зникнути більше, ніж на добу. Навіть там, де є заживлена критична інфраструктура і зараз не відключається. Ось така ситуація… Окрім того, що відключається світло, можуть бути проблеми зі зв’язком, інтернетом”, – сказав Марцінків в ефірі радіо Західний полюс.

Також мер зазначив, що за критичного сценарію в країні доведеться відключити електростанції на 7 діб, щоб відновити енергетичну систему.

“У разі, якщо зупиниться вся енергетична система. Як нам пояснюють енергетики, для відновлення повністю знищеної енергосистеми доведеться відключити на 7 діб електростанції. Тому до цього сценарію… не хочеться, щоб він був, але бачимо, що останні дні досить складно”, – сказав Марцінків.

Через тривале відключення електроенергії будуть проблеми з котельнями та насосними станціями. “Це вже відчутно, коли відключають котельні – відбуваються гідроудари, завоздушення системи”

Міські лікарні будуть працювати за допомогою альтернативних джерел живлення.

Марцінків закликає мешканців громади сьогодні як ніколи допомагати одне одному. За можливості знайти помешкання у сільській місцевості.

У випадку відключення світла на понад 24 години у місті запустять центри “Незламності” на базі освітніх закладів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.