На війні загинув воїн з Прикарпатті — Петро Натяга

Війна, Новини, Суспільство

Плаче гуцульська земля. До свого лона прийняла ще одного достойного захисника – 36-річного бійця ЗСУ Петра Натягу із села Стопчатів Яблунівської територіальної громади. Провели в останню дорогу Героя його родичі та односельці, урочисто попрощалися із загиблим у райцентрі Косів.

Під печальний марш та скорботну пісню “Пливе кача…” траурний кортеж рушив до Стопчатова. На рідному подвір’ї — вбране в білі квіти деревце, традиційний гуцульський весільний атрибут. На жаль, він став вінцем для неодруженого воїна, інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на з посиланням на сайт “Голос України”.

“22 листопада, відзначаємо Міжнародний день синів, — нагадує староста села Стопчатів Іван Андрійчук. – Жодні слова не втішать батьків загиблого односельця Петра — Юрія та Марію Натягів, хоч мають ще старшого сина Романа та молодшу дочку Мар’яну. Та людська шана і пам’ять допомагають долати горе втрати. Важкою ціною дається воля, але тут, у Гуцульському краї, вважається за честь полягти за рідну землю”.

Стопчатів! Оспіване поетом Дмитром Павличком його славне село тепер у скорботі. Як написала в некролозі місцева поетеса Уляна Лазарович-Малик:

Ти повертаєшся у свій Стопчатів,

Павличко тут писав “Два кольори”…

Не буде більше доля вишивати

Тобі червоним — чорне вибрав ти…

Зима перину білу постелила

І “Кача” сумно лине до Небес…

Заплакав батько, мати затужила

І засмутився славний рід увесь…

Ти – наш Герой, Петрусю, Воїн Світла!

Ти там, на сході, всіх нас захищав!

Ти був завжди усміхнений, привітний,

За Землю Рідну голову поклав!

Поклін Тобі низький і вічна слава

За щиру душу, серце золоте…

Тебе Ангели до Небес забрали,

А там Тебе Ісусик пригорне…

До всього хочеться додати поетичні рядки з-за кадру, що їх прочитали у фільмі Косівського ТБ “Дримба” про урочисте прощання з Петром Натягою:

То мало сказати – вони полягли.

Це мало сказати – вони не повернуться.

Вони тобі і мені віддали

Стукіт власного серця.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.