MacBook замість іграшок: митники вилучили посилку, яку прикарпатцю відправили зі США

Війна, Кримінал, Суспільство

В одній з посилок, яка надійшла із США, замість задекларованого одягу знайшли 4 смартфони Google Pixel 7 Pro та 4 годинники Google Pixel Watch LTE.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на Львівську митницю.

Приблизна загальна вартість товарів, задекларованих як одяг та іграшки, майже 146 тисяч гривень.

Наступна посилка зі Сполучених Штатів, відправлена на адресу жителя Прикарпаття, теж виявилась підозрілою. Під час проходження пакунка через рентген-телевізійну установку в ній було виявлено два MacBook Air, задекларованих як дитячі іграшки та косметика. Попередня вартість товару – близько 88 тисяч гривень.

Крім того, у поштовому відправленні із задекларованим «кухонним приладдям», яке надійшло з Іспанії для мешканки Запоріжжя, містився годинник Garmin Solar Premium. Орієнтовна вартість такого – понад 45 тисяч гривень.

За цими фактами складено адміністративні протоколи за ч. 2 ст. 471 Митного кодексу України. Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 30% від вартості цих товарів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.