Жити у режимі відключень, швидше за все, доведеться до кінця березня – YASNO

Війна, Новини, Політика, Суспільство

Імовірно, Україна житиме в умовах регулярних відключень електроенергії щонайменше до кінця березня.

Про це інформує щоденна онлайн-газета Голос ІФ з посиланням на СЕО постачальника енергоресурсів YASNO Сергій Коваленко у Facebook.

“Сьогодні знову маємо різні відключення: починали з стабілізаційного графіка, але вдень отримали нові обмеження від “Укренерго” і відключаємось й екстрено. Максимальні обмеження за сьогодні – 391 МВт, відключені більш як 953 тисячі клієнтів.

Енергетики, попри погану погоду, зараз максимально стараються завершити відновлення до ще більших холодів. І хоча зараз відключень стало менше, я хочу, щоб всі розуміли: швидше за все, жити у режимі відключень українцям доведеться щонайменше до кінця березня”.

Коваленко описав кілька можливих сценаріїв розвитку подій.

Базовий сценарій такий: якщо нових атак на енергомережу не буде, то за нинішніх умов генерації електронергії дефіцит потужності може бути рівномірно розподілений по всій країні. Це означає, що відключення будуть скрізь, але менш тривалими.

За словами виконавчого директора YASNO, позитивний сценарій такий: “Нових атак не відбувається, повертається попередній рівень генерації. Тоді ми, цілком імовірно, будемо мати вдосталь електроенергії, так що зможемо відмовитися від відключень взагалі”.

Негативний сценарій буде у тому випадку, якщо мережу сильно пошкодять внаслідок атак. Тоді доведеться задіювати не лише погодинні стабілізаційні відключення, але і екстрені, за яких “світла може не бути дуже тривалий час”, визнав Коваленко.

“Мені здається, слід бути готовими до різних варіантів, навіть до найгірших. Запасіться теплим одягом, ковдрами, продумайте варіанти, які допоможуть вам перечекати довге відключення. Краще зараз це зробити, аніж потім бідкатися і звинувачувати когось. Тим більше, всі ми знаємо, хто винен насправді.

Я впевнений, що ми впораємося!”.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.